microsurgery
Picture of Γεώργιος Παπανικολάου

Γεώργιος Παπανικολάου

Μικροχειρουργική

Με τη μικροχειρουργική προσέγγιση στο στόμα επιτυγχάνουμε μικρότερη τομή, γρηγορότερη επούλωση, μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο και καλύτερο και αισθητικότερο αποτέλεσμα.

Η μικροχειρουργική είναι εξέλιξη της κλασικής χειρουργικής που πραγματοποιείται με τη χρήση οπτικής μεγέθυνσης, ειδικού φωτισμού και ειδικών λεπτών εργαλείων και ραμμάτων. Η χρήση της είναι διαδεδομένη σε διάφορες ειδικότητες της ιατρικής (αγγειοχειρουργική, οφθαλμιατρική, νευροχειρουργική κά) ενώ έχει ιδιαίτερη θέση στην πλαστική χειρουργική.

Η χρήση της στην περιοδοντολογία αφορά στο λεπτό πάχος των ούλων που τα κάνει ευάλωτα σε χειρουργικούς χειρισμούς. Χρησιμοποιώντας λεπτά εργαλεία και οπτική μεγέθυνση επιτυγχάνουμε μικρότερη τομή, γρηγορότερη επούλωση, μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο και καλύτερο και αισθητικότερο αποτέλεσμα.

Σε λεπτές επεμβάσεις που σκοπεύουν στην κάλυψη μερικών χιλιοστών απογυμνωμένης ρίζας (υφίζησης) ή σε αναγέννηση του κατεστραμένου οστού στήριξης λόγω περιοδοντίτιδας, η μικροχειρουργική προσφέρει συνθήκες για ευνοϊκότερο αποτέλεσμα και πλέον θεωρείται η προσέγγιση εκλογής σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως έχει δειχθεί σε κλινικές μελέτες.

Παπανικολάου Γεώργιος
Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος
Ειδικευθείς Πανεπιστήμιο Gothenburg, Σουηδία

Δείτε σχετικά άρθρα:

Share this post