Previous slide
Next slide

ΚΛΙΝΙΚΗ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Πρωταρχική μας κατεύθυνση είναι η διάσωση των δοντιών και η αποκατάσταση του στόματος με προβλέψιμες λύσεις που ικανοποιούν τις προσδοκίες του ασθενή.

Αυτή είναι η προσέγγιση της οδοντιατρικής στη Σουηδία, η οποία διαμόρφωσε τον τρόπο που βλέπουμε την οδοντιατρική.

Για το σκοπό αυτό αφιερώνουμε όσο χρόνο χρειάζεται συζητώντας μαζί σας τις ανάγκες, δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις που ενδείκνυνται για την προσωπική σας περίπτωση.

Με βάση αυτή την αρχή σχεδιάσαμε τον νέο χώρο και αναπτύξαμε την ομάδα μας ώστε να καλύπτει τις συνεχώς εξελισσόμενες δυνατότητες της Περιοδοντολογίας, Εμφυτευματολογίας και Οδοντιατρικής.

Για να το πετύχουμε αυτό βασιζόμαστε στην:

 1. Εξειδίκευση: Με τη συνεργασία της ομάδας μας καλύπτουμε, εκτός από την ειδικότητα της Περιοδοντολογίας και Εμφυτευματολογίας, ολόκληρο το φάσμα των δυνατοτήτων που παρέχει η σύγχρονη οδοντιατρική.
 2. Συνεχής επιστημονική ενημέρωση: Η συνεχής παρακολούθηση της επιστημονικών εξελίξεων είναι μέρος του χαρακτήρα μας. Έχουμε τακτική συμμετοχή σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια, πρόσβαση σε διεθνή βιβλιογραφία και συμμετοχή σε επιστημονικά study clubs.
 3. Τεχνολογίας αιχμής, όπως οδοντιατρικό μικροσκόπιο, laser, ψηφιακή ακτινογραφία και φωτογραφία που προσθέτει στην διαγνωστική ικανότητα και ακρίβεια επεμβάσεων ελαχίστης παρέμβασης.

Με αυτές τις βάσεις, χρησιμοποιούμε τις δυνατότητες της οδοντιατρικής για να παρέχουμε στον ασθενή τεκμηριωμένη και σύγχρονη θεραπεία που θα είναι: ασφαλής, προβλέψιμη και με διάρκεια.

Dr.Papanikolaou 2

Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Γεώργιος Παπανικολάου εξειδικεύτηκε επί 3ετία στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg, Σουηδίας (2008-2011) (The Sahlgrenska Academy at the University of Göteborg, Faculty of Odontology), ένα από τα αναγνωρισμένα προγράμματα εξειδίκευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας (EFP). Την περίοδο 2006-2007, εργάστηκε σε οδοντιατρική κλινική στο Southampton της Αγγλίας για 2 χρόνια. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005.

Είναι αναγνωρισμένο μέλος της EFP και άλλων επιστημονικών εταιριών και συμμετέχει σε πολυάριθμα συνέδρια του εσωτερικού και εξωτερικού.
Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζει στη θεραπεία της περιοδοντίτιδας, την αισθητική χειρουργική του περιοδοντίου (ουλοπλαστική) για ανάπλαση ιστών και υφιζήσεων και τα οδοντικά εμφυτεύματα.
Από το 2011 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Ιωάννινα με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας, τα οδοντικά εμφυτεύματα, αισθητική χειρουργική και τη διάσωση επιβαρυμένων δοντιών.

Είναι μέλος των:

 • Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFP) (κατάλογος μελών)
  Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρία (ΕΠΕ)
 • Σουηδικό Οδοντιατρικό Σύλλογο, με την ειδικότητα του Περιοδοντολόγου
 • Mέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με αριθμό μητρώου 389
 • ΙΤΙ (International Team for Implantology) και co-director του αντίστοιχου επιστημονικού Study Club Δυτικής Ελλάδας
 • Πρώην μέλος του Αγγλικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (General Dental Council)

Συμμετοχή σε δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες

Εθελοντικές δράσεις

Mέλος της ιατρικής ομάδας ”Οδοιπορικό υγείας”, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, για την ενημέρωση του κοινού στην ιατρική πρόληψη στην επαρχία της Ηπείρου.

Certificate 2
Periontology swedish certificate
Certificate 1
Efp certificate in periodontology
Μαίρη Οδοντίατρος

Δρ. ΜΑΡΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Η Μαρία Χριστοφόρου αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007. Αρχικά εργάστηκε σε κλινική της Αγγλίας και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα. Για αρκετά χρόνια συνεργάστηκε στο γναθοχειρουργικό ιατρείο του κ. Ν. Κολόμβου, επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2014-2020 διατηρούσε δικό της ιδιωτικό ιατρείο στο Νέο Ψυχικό της Αθήνας με έμφαση στις αισθητικές αποκαταστάσεις.

Παρακολουθεί πολυάριθμα συνέδρια στους τομείς ενδιαφέροντός της. Της αρέσει η λεπτομέρεια και έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά.

Είναι μέλος των:

 • Mέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
 • ΙΤΙ (International Team for Implantology)
 • Πρώην μέλος του Αγγλικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (General Dental Council)

Συμμετοχή σε δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες

Σιαλολιθίαση: Μελέτη 52 ασθενών και ανασκόπηση της βιβλιογραφίας. ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 2009, 66(1):23-30, Ν. Κολόμβος, Μ. Χριστοφόρου, Ε. Καραμπά-Στυλογιάννη, Κ. Αλεξανδρίδης

Εθελοντικές δράσεις

 • Δημιουργία της ομάδας NOW WHAT για την υποστήριξη της μετέπειτα πορείας παιδιών που φιλοξενούνται σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα.
 • Εθελοντής οδοντίατρος στο ίδρυμα Χατζηκώστα από το 2004.
 • Δράσεις ενημέρωσης των παιδιών του Κέντρου Αγάπης για την οδοντιατρική πρόληψη σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Ιεροσωλύμων.

ΚΛΙΝΙΚΗ

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ