Αισθητική

Η σύγχρονη οδοντιατρική έχει προχωρήσει από τις επιθετικές και εκτεταμένες μεθόδους του παρελθόντος (extension for prevention) προς την κατεύθυνση της ελάχιστα επεμβατικής οδοντιατρικής (minimal invasive).

Η ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική συνίσταται στη χρήση μεθόδων που διατηρούν στο μέγιστο δυνατό τους υγιείς ιστούς των δοντιών και προκαλούν, κατά το δυνατόν, ελάχιστη ή καθόλου βλάβη του δοντιού.

Xαμογελαστή γυναίκα

Μέθοδοι

  • Η χρήση συγκολλούμενων υλικών και οπτικής μεγέθυνσης επιτρέπει αισθητικά αποτελέσματα με καλύτερο έλεγχο και μικρότερη αφαίρεση σμάλτου.
  • Η ουλοπλαστική συνίσταται στη βελτίωση του περιγράμματος των ούλων με ή χωρίς ράμματα (πχ. με χρήση laser) για το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα (ενδεικτικά περιστατικά ιατρείου).
  • Η λεύκανση αποτελεί την πιο συντηρητική μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου χωρίς καμία παρέμβαση ή βλάβη στο σμάλτο των δοντιών (ενδεικτικά περιστατικά ιατρείου).
Περιοδοντολόγος εν ώρα εργασίας 2

Η δική μας προσέγγιση

Στο ιατρείο μας ακολουθούμε τη Σουηδική φιλοσοφία της λιγότερο επεμβατικής λύσης, που θα δώσει το αποτέλεσμα που θέλει ο ασθενής με τον πιο απλό και συντηρητικό τρόπο και θα διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η πρόληψη και διατήρηση της οδοντικής ουσίας είναι ότι πιο απλό και βιολογικό μπορούμε να κάνουμε στις μέρες μας για να διατηρήσουμε τα δόντια εφ’ όρου ζωής. Ότι χαλάει ή αφαιρείται, χάνεται μόνιμα. Έτσι οι βλάβες συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου και οδηγούν στην απώλεια δοντιών.

Έρευνες 30 ετών έδειξαν ότι με σωστή φροντίδα και τακτικούς ελέγχους τα δόντια μπορούν αποδεδειγμένα να διατηρηθούν για μια ζωή. Κάθε θεραπεία ή αποκατάσταση έχει περιορισμένη διάρκεια εάν το αίτιο ή η ασθένεια που την προκάλεσε δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Σήμερα τα μέσα και οι δυνατότητες τόσο για πρόληψη όσο και για ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική είναι διαθέσιμα.

Καλέστε μας  για ένα δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού για να ενημερωθείτε για την κατάστασή σας και τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς.