Οδοντικά εμφυτεύματα

Το πρώτο οδοντικό εμφύτευμα τοποθετήθηκε το 1965 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από τον καθηγητή Βrånemark. Σήμερα έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και επιστημονική τεκμηρίωση πλέον των 3 δεκαετιών, όταν τοποθετούνται σωστά και με τις σωστές ενδείξεις.

Τι είναι τα εμφυτεύματα;

Οδοντικό εμφύτευμαΤα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν δόντια τα οποία έχουν χαθεί. Έχουν τη μορφή μικρής βίδας κατασκευασμένης από τιτάνιο υψηλής ποιότητας και καθαρότητας. Το τιτάνιο είναι μέταλλο βιοσυμβατό και είναι εύκολα αποδεκτό από τον οργανισμό.

Το οδοντικό εμφύτευμα τοποθετείται με τοπική αναισθησία εντός του οστού της γνάθου στη θέση του χαμένου δοντιού και με την πάροδο του χρόνου ενσωματώνεται με το οστό. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η διαδικασία οστεοενσωμάτωσης διαρκεί συνήθως 6 με 12 εβδομάδες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορούμε να τοποθετήσουμε με ασφάλεια μια στεφάνη, μια γέφυρα ή μια οδοντοστοιχία πάνω στο εμφύτευμα.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν σήμερα μια τεκμηριωμένη και σύγχρονη λύση. Με προσεκτικό σχεδιασμό της θεραπείας και σωστή φροντίδα έχουν πάρα πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Στο ιατρείο μας, αφού συζητήσουμε τις ανάγκες του ασθενούς, ακολουθούμε τα Σουηδικά πρωτόκολλα στην θεραπεία με εμφυτεύματα, με στόχο ασφαλές και προβλέψιμο αποτέλεσμα που μπορεί να διαρκέσει έως και μια ζωή με την κατάλληλη φροντίδα.

Καλέστε μας για ένα διαγνωστικό ραντεβού για να ενημερωθείτε για την περίπτωσή σας.

Πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων

  • Αποφεύγεται το τρόχισμα των υγιών δοντιών για την τοποθέτηση μιας παραδοσιακής γέφυρας, παρατείνοντας την διάρκεια ζωής τους.
  • Μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς την χρήση κινητής οδοντοστοιχίας (μασελάκι) τοποθετώντας σταθερά δόντια σε περιοχές όπου δεν υπάρχει στήριγμα. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να αντικατασταθεί κάθε δόντι με ένα εμφύτευμα.
  • Αυξάνεται η σταθερότητα, η ικανότητα μάσησης και η προσαρμογή με τις οδοντοστοιχίες.
  • Βοηθούν στη διατήρηση του οστού των γνάθων. Τα εμφυτεύματα, μέσω της μάσησης μεταφέρουν λειτουργικές δυνάμεις στη γνάθο και εμποδίζουν την  απορρόφηση του οστού (των ούλων) που φυσιολογικά συμβαίνει με τις κινητές οδοντοστοιχίες.
  • Όταν τοποθετούνται με τις σωστές ενδείξεις και έχουν την κατάλληλη φροντίδα από τον ασθενή έχουν πρόγνωση που φτάνει αυτή των φυσικών δοντιών μετά από 15 χρόνια.

Μειονεκτήματα των εμφυτευμάτων

  • Δεν είναι όλοι οι ασθενείς κατάλληλοι για τοποθέτηση εμφυτεύματος.
  • Η τελική αποκατάσταση ολοκληρώνεται μετά 2-4 μήνες ανάλογα την περίπτωση, και αυτό για να δωθεί χρόνος για την οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος.
  • Υψηλότερο άμεσο κόστος.

Σχετική Αρθρογραφία:

Οι υπηρεσίες μας

Οδοντικά εμφυτεύματα

Το πρώτο οδοντικό εμφύτευμα τοποθετήθ

Read more

Περιοδοντική θεραπεία

Η περιοδοντίτιδα είναι ασθένεια των ο

Read more

Μικροχειρουργική

Η μικροχειρουργική είναι εξέλιξη της

Read more

Αισθητική

Η σύγχρονη οδοντιατρική έχει προχωρήσ

Read more

Eφαρμογές Laser

Το laser χρησιμοποιείται στην οδοντιατρ

Read more

Κακοσμία Στόματος

To 80-90% των περιπτώσεων κακοσμίας στόμα

Read more