senior-teeth
Γεώργιος Παπανικολάου

Γεώργιος Παπανικολάου

Φροντίδα εμφυτευμάτων

Το εμφύτευμα είναι ένα τεχνητό υποκατάστατο του δοντιού και χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα για να κρατήσει πολλά χρόνια.

Το εμφύτευμα είναι ένα τεχνητό υποκατάστατο του δοντιού και χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα για να κρατήσει πολλά χρόνια.  Ανάλογα με την προσθετική αποκατάσταση που έχετε, ο οδοντίατρος θα σας συστήσει τα κατάλληλα μέσα (οδοντόβουρτσα και μεσοδόντιο βουρτσάκι) για να διατηρείτε καθαρά και υγιή τα εμφυτεύματα που την στηρίζουν.

Η φλεγμονή γύρω από τα εμφυτεύματα (περιεμφυτευματίτιδα) είναι μια δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπιστεί. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο ή τον περιοδοντολόγο για έλεγχο τουλάχιστον 1-2 φορές τον χρόνο. Ενημερώστε τον οδοντίατρό σας για την ύπαρξη εμφυτευμάτων ώστε να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα με τα ειδικά εργαλεία για εμφυτεύματα.

Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει εξατομικευμένα για το πόσο συχνά πρέπει να έρχεστε για έλεγχο και συντήρηση, ανάλογα με την περίπτωσή σας. Για παράδειγμα, άτομα με ιστορικό προχωρημένης περιοδοντίτιδας ή καπνιστές πρέπει να επανέρχονται για έλεγχο και συντήρηση σε συχνότερη βάση.

Θυμηθείτε: Αν η στεφάνη χαλαρώσει ή αρχίσετε να αισθάνεστε πόνο, πρήξιμο ή πύον γύρω από το εμφύτευμά σας ενημερώστε το συντομότερο τον οδοντίατρό σας

Γιώργος Παπανικολάου
Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος
Ειδικευθείς Πανεπιστήμιο Gothenburg, Σουηδία

Σχετικά άρθρα:

Share this post