smile-teeth
Γεώργιος Παπανικολάου

Γεώργιος Παπανικολάου

Αντικατάσταση περισσότερων δοντιών με εμφυτεύματα

Σε περίπτωση που λείπουν περισσότερα δόντια, τα εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν στηρίγματα γεφυρών για την αντικατάσταση περισσότερων δοντιών

Αντικατάσταση περισσότερων δοντιώνΤα εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση περισσότερων δοντιών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο αριθμός των εμφυτευμάτων που χρειάζονται είναι μικρότερος του αριθμού των δοντιών που αντικαθιστούμε.

Οι τελικές γέφυρες τοποθετούνται συνήθως 3 μήνες μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Γενικά, αποφεύγουμε την άμεση τοποθέτηση των γεφυρών, αν δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη, για να δώσουμε χρόνο στον οργανισμό να οστεοενσωματώσει τα εμφυτεύματα χωρίς την επιβάρυνση της μάσησης.

Είδη γεφυρών για την αντικατάσταση περισσότερων δοντιών και συντήρησή τους

Οι γέφυρες στηρίζονται στα εμφυτεύματα είτε με συγκόληση είτε με κοχλίωση. Και οι δύο επιλογές έχουν πολύ καλά αποτελέσματα με διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η καθεμιά. Η επιλογή του ενός ή του άλλου τύπου έγκειται συνήθως στον γιατρό σας.

Όπως λέγαμε στην πανεπιστημιακή κλινική του Gothenburg Σουηδίας, ”η θεραπεία με εμφυτεύματα δεν τελειώνει, αλλά αρχίζει με την τοποθέτηση των γεφυρών”.

Η μακροχρόνια φροντίδα των εμφυτευμάτων είναι μια υπευθυνότητα που αναλαμβάνει ο ασθενής σε καθημερινή βάση. Μαζί με τον περιοδοντολόγο ή τον οδοντίατρό του, θα διατηρεί τα εμφυτεύματα χωρίς φλεγμονή και μικρόβια για να αποφύγει μελλοντικά προβλήματα από τα ούλα και το οστό που στηρίζουν τα εμφυτεύματα.

Παπανικολάου Γεώργιος
Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος
Ειδικευθείς Πανεπιστήμιο Gothenburg, Σουηδία

Δείτε σχετικά άρθρα:

Share this post