Φροντίδα εμφυτευμάτων

Φροντίδα εμφυτευμάτων

Το εμφύτευμα είναι ένα τεχνητό υποκατάστατο του δοντιού και χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα για να κρατήσει πολλά χρόνια.  Ανάλογα με την προσθετική αποκατάσταση που έχετε, ο οδοντίατρος θα σας συστήσει τα κατάλληλα μέσα (οδοντόβουρτσα και μεσοδόντιο βουρτσάκι) για να διατηρείτε καθαρά και υγιή τα εμφυτεύματα που την στηρίζουν.

Η φλεγμονή γύρω από τα εμφυτεύματα (περιεμφυτευματίτιδα) είναι μια δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπιστεί. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο ή τον περιοδοντολόγο για έλεγχο τουλάχιστον 1-2 φορές τον χρόνο. Ενημερώστε τον οδοντίατρό σας για την ύπαρξη εμφυτευμάτων ώστε να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα με τα ειδικά εργαλεία για εμφυτεύματα.

Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει εξατομικευμένα για το πόσο συχνά πρέπει να έρχεστε για έλεγχο και συντήρηση, ανάλογα με την περίπτωσή σας. Για παράδειγμα, άτομα με ιστορικό προχωρημένης περιοδοντίτιδας ή καπνιστές πρέπει να επανέρχονται για έλεγχο και συντήρηση σε συχνότερη βάση.

Θυμηθείτε: Αν η στεφάνη χαλαρώσει ή αρχίσετε να αισθάνεστε πόνο, πρήξιμο ή πύον γύρω από το εμφύτευμά σας ενημερώστε το συντομότερο τον οδοντίατρό σας

Γιώργος Παπανικολάου
Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος

Σχετικά άρθρα: