Βιογραφικό

papanikolaouΟ Γεώργιος Παπανικολάου γεννήθηκε στα Ιωάννινα και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων άσκησε όλο το φάσμα της γενικής οδοντιατρικής εργαζόμενος σε σύγχρονη κλινική στο Southampton της Αγγλίας.

Το 2010 ολοκλήρωσε την τριετή εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg, Σουηδίας (The Sahlgrenska Academy at the University of Göteborg, Faculty of Odontology), αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFP).

Από τον Φεβρουάριο του 2011 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Ιωάννινα, ασχολούμενος με την ειδικότητα της Περιοδοντολογίας και Εμφυτευματολογίας, με έμφαση στην αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας, τα οδοντικά εμφυτεύματα, την μικροχειρουργική ανάπλαση του περιοδοντίου, και τη διάσωση επιβαρυμένων δοντιών.

Η κοινωνική και επιστημονική του δράση περιλαμβάνει τακτική συμμετοχή σε εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού και συνεχή συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια.

Είναι μέλος των:

  • Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFP) (κατάλογος μελών)
  • Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρία (ΕΠΕ)
  • Σουηδικό Οδοντιατρικό Σύλλογο, με την ειδικότητα του Περιοδοντολόγου
  • Mέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με αριθμό μητρώου 389
  • ΙΤΙ (International Team for Implantology) και co-director του αντίστοιχου επιστημονικού Study Club Δυτικής Ελλάδας
  • Πρώην μέλος του Αγγλικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (General Dental Council)

Συμμετοχή σε δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες

Εθελοντικές δράσεις

  • Mέλος της ιατρικής ομάδας ”Οδοιπορικό υγείας”, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, για την ενημέρωση του κοινού στην ιατρική πρόληψη στην επαρχία της Ηπείρου