Μικροχειρουργική

Η μικροχειρουργική είναι εξέλιξη της κλασικής χειρουργικής και η χρήση της είναι διαδεδομένη σε διάφορες ειδικότητες της ιατρικής (αγγειοχειρουργική, οφθαλμιατρική, νευροχειρουργική κά) ενώ έχει ιδιαίτερη θέση στην πλαστική χειρουργική.

Στην οδοντιατρική και περιοδοντολογία αφορά τη χειρουργική των ούλων· λεπτούς ιστούς που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αισθητική του χαμόγελου. Πραγματοποιείται με τη χρήση οπτικής μεγέθυνσης και ειδικών λεπτών εργαλείων και ραμμάτων για το χειρισμό των ευαίσθητων ιστών.

Με τη μικροχειρουργική προσέγγιση επιτυγχάνεται:

  • μικρότερο και πιο ελεγχόμενο πεδίο εργασίας,
  • καλύτερη και ταχύτερη επούλωση λόγω του μικρότερου τραυματισμού των ιστών
  • μικρότερη ενόχληση του ασθενή μετά την επέμβαση συγκριτικά με τη χρήση συνηθισμένων χειρουργικών τεχνικών, που όμως είναι ιδιαίτερα τραυματικοί για τα λεπτά ούλα.

Σε λεπτές επεμβάσεις που σκοπεύουν στην κάλυψη μερικών χιλιοστών απογυμνωμένης ρίζας (υφίζησης) ή σε αναγέννηση του κατεστραμμένου οστού στήριξης λόγω περιοδοντίτιδας, η μικροχειρουργική προσφέρει συνθήκες για ευνοϊκότερο αποτέλεσμα και πλέον θεωρείται η προσέγγιση εκλογής σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως έχει δειχθεί σε κλινικές μελέτες.

prin-meta-site

Σχετική αρθρογραφία:

 

Οι υπηρεσίες μας

Οδοντικά εμφυτεύματα

Read more

Περιοδοντική θεραπεία

Read more

Μικροχειρουργική

Read more

Αισθητική

Read more

Eφαρμογές Laser

Read more

Κακοσμία Στόματος

Read more