Νέα και Άρθρα

Περιοδοντίτιδα – Νεότερα δεδομένα

Τι είναι η περιοδοντίτιδα Η περιοδοντίτιδα είναι μια ασθένεια των ούλων που ανήκει στην ίδια κατηγορία νόσων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καρδιοπάθειες, αρθρίτιδα κτλ.

Πιθανές επιπλοκές της θεραπείας με εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες, κατασκευασμένες από υψηλής καθαρότητας τιτάνιο, ενσωματωμένες στο οστό της γνάθου (παρόμοια με μια τεχνητή άρθρωση). Η σημαντική διαφορά είναι ότι τα εμφυτεύματα είναι εκτεθειμένα στα μικρόβια του στόματος και για αυτό είναι απαραίτητη η σχολαστική φροντίδα τους.

10 τρόποι για διάσωση των δοντιών και πρόληψη της περιοδοντίτιδας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας

Η αιμορραγία από τα ούλα δεν είναι φυσιολογική και είναι ένδειξη φλεγμονής των ούλων. Μπορεί να εμφανίζεται όταν βουρτσίζουμε τα δόντια ή και αυτόματα· και είναι ένδειξη ουλίτιδας.

Σουηδική οδοντιατρική και διάσωση των δοντιών

Η σουηδική φιλοσοφία στην οδοντιατρική αποκρυσταλώνεται στην πρόληψη και αποκατάσταση του στόματος με τρόπους προβλέψιμους, ασφαλείς και με διάρκεια.

Ουκ γαρ έρχεται μόνον – Χαμόγελο και ηλικία

Με τα χρόνια η εμφάνιση των δοντιών και του χαμόγελου δεν μένει ίδια. Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της φθοράς που συμβαίνει με τις δεκαετίες ‘χρήσης’ και της συσσώρευσης βλαβών με τις αντίστοιχες αποκαταστάσεις.

Γιατί Ματώνουν τα Ούλα και Πόσο Σημαντικό Είναι;

Τα ούλα αποτελούν το ‘δέρμα’ του στόματος και, όπως και το εξωτερικό δέρμα μας, όταν είναι υγιές, δεν ματώνει. Όταν τα ούλα ματώνουν σημαίνει ότι υπάρχει φλεγμονή.

Πότε Μπορώ να Πάω το Παιδί μου στον Οδοντίατρο για Πρώτη Φορά;

«Η καταλληλότερη στιγμή να πάτε το παιδί σας για πρώτη φορά στον οδοντίατρο μπορεί να είναι νωρίτερα από ότι ίσως νομίζατε» λένε οι ειδικοί.

Καρκίνος του Στόματος

Ο καρκίνος του στόματος αποτελεί το 3-5% του συνόλου των κακοήθων όγκων στον άνθρωπο. Μπορεί να εμφανιστεί με διάφορους τύπους, με πιο συχνό το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα που αντιπροσωπεύει το 95% των περιπτώσεων. Τις περισσότερες φορές απαντάται στην πλάγια και στην κάτω επιφάνεια της γλώσσας και στο κάτω χείλος.

Υπάρχει Έξυπνη Κατανάλωση Ζάχαρης ;

Η τερηδόνα είναι η κύρια αιτία πόνου και απώλειας δοντιών στις νεαρές ηλικίες και η δεύτερη κυριότερη αιτία απώλειας δοντιών στις ηλικίες μεγαλύτερες των 40 ετών, μετά την περιοδοντίτιδα.